11 Eylül 2010 Cumartesi

Fatmagülün Suçu Ne Dizisi Murat Daltaban

Fatmagülün Suçu Ne Dizisi oyuncularından Murat Daltaban hakkında araştırma yaptık.Bu yetenekli oyuncuyu bir çok dizi ve filmde gördük şimdi ise Fatmagülün Suçu Ne Dizisinde karşımıza geliyor.Fatmagülün Suçu Ne Dizisinde Münir adlı karakteri canlandıracak yani Fatmagül'ün abisi...

Fatmagülün Suçu Ne Dizisine bakalım nasıl bir katkı yapacak izleyip hep beraber değerlendireceğiz.

Sizde bu oyuncu hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz...


Biyografi

Oyuncu ve tiyatro yönetmeni. Salkım Hanımın Taneleri filmiyle Hırsız Polis dizisindeki rolleriyle tanındı. In-yer-face akımı oyunlarını Türkçe olarak ilk kez sergileyen DOT'un kurucularındandır.

ODTÜ Maden Mühendisliği'nde okudu. 1992'de Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. Bir dönem kulüplerde grubuyla rock ve punk tarzı müzik yaptı.

1999'da Salkım Hanımın Taneleri filminde Ermeni Klarnetçi Artin'i canlandırdı.
Filmde Sarı Gelin türküsünü Ermenice söyledi. 2004 yılı sonlarında Şehir Tiyatroları'ndan istifa etti. Hırsız Polis dizisinde hırsız Mavi'nin sorunlu ağabeyi Ali Rıza'yı (Arıza) oynadı. Bu rolle geniş kitlelerce tanındı.

2005 yılında Özlem Daltaban ve Süha Bilal'le birlikte DOT'u kurdu. İstanbul Beyoğlu'nda faaliyet gösteren tiyatroda, Britanya'da doğmuş olan in-yer-face akımı oyunlarını sahneye koydu ve bazılarında rol aldı. DOT farklı anlayışıyla seyirciden ve medyadan ilgi gördü.

Özlem Daltaban'la evli olan oyuncunun 2004 doğumlu Arda Kuzgun adında bir oğlu vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FATMAGÜLÜN SUÇU NE 5.BÖLÜM İZLE 14 Ekim 2010

Fatmagülün suçu ne 5.Bölüm izle,Fatmagülün Suçu Ne 5.Bölüm Seyret,Fatmagülün Suçu Ne 14 Ekim izle,Fatmagülün Suçu Ne 6.Bölüm izle,Fatmagülün Suçu Ne 6.Bölüm Fragmanı izle